opc_loader


    Knapperig bio meel

Artikelnr: kabr001

Knapperig bio meel

Zonder tarwe
Zonder gluten
Vegan

 

Broodmix voor broodjes en stokbrood

(Prijs excl. btw) 5,09
5,55
Beschrijving

Ingrediënten:

rijstmeel*, gierstmeel (volkoren)*, aardappelzetmeel*, maïszetmeel*, tapiocazetmeel*, gemalen psyllium*, verdikkingsmiddel: xanthaangom, erwtenproteïne*, zout, rietsuiker*

*biologisch gekweekt

Kan sporen van sesam bevatten.
Vrij van tarwe, gluten, lactose, soja en eieren
Vegan

 

Broodmix voor ca. 900g brooddeeg = ca. 8 broodjes of ca. 4 stokbroden

 

Voedingswaarde:
100g broodmix bevat gemiddeld

energie 1500 kJ/354 kcal
vet 2,6g
waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
koolhydraten 74,7g
waarvan suikers <2,5g
vezels 3,19g
eiwitten 6,38g
zout 0,03g

 

geproduceerd in Duitsland
koel en droog bewaren
ten minste houdbaar tot en met: zie opdruk

Extra informatie

Bereiding – zo makkelijk is het!

Toevoegen:
+ 1 pakje gedroogde gist of 25g verse gist
+ 400ml water
+ 3 eetlepels olie
+ 2 eetlepels appelazijn

Verwarm de oven naar 240˚C
Broodjes: 220˚C ca. 30-35 minuten*
Stokbrood: 220˚C ca. 40-45 minuten*
*afhankelijk van de grootte van de broodjes en stokbrood




Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven naar 240˚C en schuif een bakplaat onderaan in de oven.
2. Meng de gist met 50g broodmix en 50ml water en laat het mengsel ca. 5 minuten staan totdat de gist geactiveerd is.
3. Doe het gistmengsel en de overige ingrediënten in een kom en meng alles ca. 7 minuten met een keukenmachine.
4. Haal het deeg (heel plakkerig!) met een pannenlikker uit de kom en wentel/vouw het op een met meel bestrooide werkblad. Vorm broodjes of stokbroden.
5. Leg de broodjes of stokbroden op een met meel bestrooide bakplaat en dek de bakplaat met een vochtig doekje 5-10 minuten af.
6. Snijd de broodjes en stokbroden in het midden in, besprenkel ze met water en plaats ze in de voorverwarmde oven.
7. Giet een mok kokend water op de onderste bakplaat en sluit de oven snel (pas op: verbrandingsgevaar door waterdamp)
8. Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 220˚C, neem de tweede bakplaat uit de oven (pas op: verbrandingsgevaar door waterdamp), dek de broodjes en stokbroden met bakpapier af en laat ze nog eens 10 minuten bakken.

Laat de broodjes en stokbroden voor het eten afkoelen.
Tip: In een steenoven worden de broodjes en stokbroden bijzonder knapperig.

Beoordelingen (0)
Knapperig bio meel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Retourgarantie

Wij kunnen gezien de aard van onze producten geen retourgarantie geven. Mocht er iets mis zijn met het geleverde product, bel dan onze klantenservice en we zoeken een passende oplossing.

Laatst bekeken items