opc_loader


    Panbrood

Artikelnr: kabr002

Broodmix

Bio platbrood

Zonder tarwe
Zonder gluten
Zonder suiker
Vegan


 

(Prijs excl. btw) 3,90
4,25
Beschrijving

Ingrediënten:
maïszetmeel*, rijstmeel*, kikkererwtenmeel*, psyllium*, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*, appel vezels*, zout

*biologisch gekweekt

Kan sporen van sesam bevatten.
Vrij van gluten, tarwe, lactose, en suiker
Vegan

Deeg voor 8 platbroden (à 55g broodmix) = ca. 840g bereidde brooddeeg

Voedingswaarde:
100g broodmix bevat gemiddeld

energie 1480 kJ/349 kcal
vet 1,69g
waarvan verzadigde vetzuren 0,4g
koolhydraten 77,7g
waarvan suikers <0,5g
vezels 3,0g
eiwitten 4,23g
zout 1,05g


Suiker & zout:
Dit product bevat geen toegevoegde suikers en maar een beetje zout. Naar smaak kan meer zout toegevoegd worden.


geproduceerd in Duitsland
koel en droog bewaren
ten minste houdbaar tot en met zie opdruk
Extra informatie

Bereiding – zo makkelijk is het!

Toevoegen:
+ ca. 440ml water of melk of plantaardige melkalternatief (kan ook gemengd worden)
+ 4 eetlepels olie
+ 1 pakje glutenvrije gedroogde gist
+ 1 eetlepel appelazijn 


1.Doe de Broodmix met bovengenoemde ingrediënten in een kom en ca. 5 minuten met een handmixer (kneedhaken) mengen.
2. De broodmix bevat weinig zout, voeg dus naar smaak zout toe. Daarnaast kun je gedroogde tomaten, olijven, kruiden of gebakken uitjes toevoegen.
3. Het deeg is heel plakkerig! Leg het in een kom (geen metaal), dek het met een doekje af en laat het 30 minuten staan.
4. Haal het deeg met een pannenlikker uit de kom en vorm dunne roti’s (niet meer kneden!). Smeer een beetje margarine/olie op de bovenkant van de roti’s en bak ze in een hete pan. Besmeer de andere kant ook met margarine/olie en bak de roti’s 7-9 minuten. Draai ze om en bak nog eens 7-9 minuten.
5. Neem de roti’s uit de pan en laat ze afkoelen.


Tip voor een mediterraan tintje:

Voeg gedroogde tomaten, kruiden, olijven, knoflook, gebakken uitjes en ham blokjes aan het deeg toe.
Naan-brood voeg 180ml warme (plantaardige) melk, 250ml (veganistische) yoghurt, 3 eetlepels olie, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel gedroogde gist, 1 theelepel suiker (of suikeralternatief) en 0,5 theelepels zout aan de broodmix toe. Meng de ingrediënten voor 5 minuten met kneedhaken en laat het deeg 30 minuten rusten. Verwarm de oven (grillfunctie). Vorm kleine, dunne naan-broodjes en bak ze 2-3 minuten in een hete pan zonder de broodjes om te draaien. Smeer een beetje kruidenboter op de broodjes en zet ze in de voorverwarmde oven totdat ze bruin zijn. Haal de naan-broodjes uit de oven en serveer ze met kruidenboter, verse kruiden, zout en bonte peper. Deze naan-broodjes passen ook goed bij humus, guacamole, soep en salade.

Een bereidingsvideo vind je op: www.breadonauts.de

Beoordelingen (0)
Panbrood heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Retourgarantie

Wij kunnen gezien de aard van onze producten geen retourgarantie geven. Mocht er iets mis zijn met het geleverde product, bel dan onze klantenservice en we zoeken een passende oplossing.

Laatst bekeken items
4,25