opc_loader


    pizza bodem mix

Artikelnr: kabr004

Bio pizza mix

Zonder tarwe
Zonder gluten
Vegan

 

Bakmix voor pizza

(Prijs excl. btw) 3,60
3,92
Beschrijving

Ingrediënten:
rijstmeel*, tapiocazetmeel*, maïszetmeel*, aardappelzetmeel*, volkoren rijstmeel*, gemalen psyllium*, erwtenproteïne*, zout, rietsuiker*

*biologisch gekweekt

Kan sporen van sesam en mosterd bevatten.
Vrij van tarwe, gluten, lactose, soja en eieren
Vegan

Bakmix voor 2 pizza’s (28cm)

 

Voedingswaarde:
100g bakmix bevat gemiddeld

Energie 1437 kJ/339 kcal
vet 0,65g
waarvan verzadigde vetzuren 0,2g
koolhydraten 74,6g
waarvan suikers 0,59g
vezels 6,46g
eiwitten 5,45g
zout 0,70g

 

geproduceerd in Duitsland
koel en droog bewaren
ten minste houdbaar tot en met: zie opdruk

Extra informatie

Bereiding – zo makkelijk is het!

Toevoegen:
+ 10g verse gist of 1,5 theelepels gedroogde gist
+ 270ml water (zie tips)
+ 2 eetlepels olie

Verwarm de oven naar 240˚C
Bakken zonder beleg: 220˚C
ca. 12 minuten
Bakken met beleg: 220˚C ca. 10 minuten

 

Bereidingswijze:
1. Deeg bereiden:
Geef de bakmix met gist, water en olie in een kom en meng alles ca. 5 minuten met de handmixer (kneedhaken).

2. Kneden en laten rijzen:

Strooi wat meel op je aanrecht en kneed het deeg kort, vorm het dan naar een bal en leg het in een kom. Dek de kom luchtdicht af en laat het deeg 30-60 minuten rijzen.

3. Bakken: de oven naar 240˚C verwarmen
vooraf bakken: breid het pizzadeeg met je handen uit zodat er een rand ontstaat. Prik de pizzabodem meerdere keren met een vork en smeer er een beetje olijfolie op. Bak de bodem in de voorverwarmde oven ongeveer 12 minuten, zet de temperatuur daarna op 220˚C. Haal de pizzabodem uit de oven, beleg hem naar wens en bak hem nog eens 10 minuten.

 

Tips:
Vervang de helft van het water met melk (alternatief lactosevrij of plantaardig), daardoor krijg je een heerlijk bruine korst. Als je de pizza op steen bakt, wordt hij bijzonder knapperig.
Tomatensaus net als in Italië:
Bak 2-3 gehakte knoflooktenen en een klein gesneden ui in olijfolie. Voeg een blikje gepelde tomaten toe en plet ze in de pan. Na smaak kun je 3-4 eetlepels rode wijn, een snuf suiker, zout en peper toevoegen. Laat de saus 5-10 minuten koken en voeg uiteindelijk fijngesneden basilicum en één eetlepel oregano toe.

 



Beoordelingen (0)
pizza bodem mix heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Retourgarantie

Wij kunnen gezien de aard van onze producten geen retourgarantie geven. Mocht er iets mis zijn met het geleverde product, bel dan onze klantenservice en we zoeken een passende oplossing.

Laatst bekeken items